Søndag d. 6. november 2011, skulle damerne til Nykøbing Falster og møde SØB. Kampens start var sat til kl. 11.00 dut! Holdet bestod af følgende spillere: Lisa, Stina, Olde, Stevie, Lone og Iben og som den kvikke læser kan bemærke, havde vi således ingen reserve med, hvilket senere skulle vise sig at være mega ærgeligt. Da der på holdet er repæsentanter fra nord – vest og midtsjælland, var der enkelte, der valgte at køre selv, imens Stevie, Lone, Olde og Iben havde fundet sammen i Lones ualmindelige dejlige Saab.

Velankommet til hallen omkring kl. 10.05 kunne vi så konstatere at hallen endnu ikke var åben, nuvel så skal hallen i princippet også først åbne 30 min før kampstart og således blev det. Det kan nu godt være, at der skal pudses nogle vinduer, for der er da vist nok lige sat et par fedtede næseaftryk på de store flotte frontvinduer, for nysgerrige var vi jo, og jo der var ansatte derinde og de var i fuld gang med at gøre banerne klar. Kl. 10.29 skete noget helt magisk, 4 biler kommer kørende på stribe og parkerer lige udenfor hallen på fortorvet, det er vores modstandere, samt den person, der skal sørge for at låse os ind i hallen, og ind triller vi med alle vores kugler og kolde lemmer.

Vi skal spille på banerne 7-10, det er de 4 baner der ligger bagerst i hallen og oppe og ikke for at fornærme nogen eller hallen, så er der en lille smule trængt med pladsen deroppe, det føles lidt som om, at man skal spille i en lille tændstiksæske, så lidt Cirkeline agtig kan man godt føle sig, når man måske er en menneskelig udgave af Ingolf (tykke mus i Cirkeline). Nå pyt, sådan er det. Kl. 10.45 er der endnu ikke dukket en dommer op, kl. 10.50 kan man måske godt lige nå ned og tisse/ryge what ever, men bedst som man nu befinder sig i henholdsvis rygekabine/ toilet begynder væggende at vibrere, og det går pludselig op for os, at opvarmningen er sat igang, og så er det jo ellers bare om at komme tilbage til banerne i en h…..fart. Og jo en dommer var ankommet. Så på 20 min blev der købt forsyninger, skrevet sedler, betalt, klædt om, næsten tisset og næsten røget.smiley

Første serie sættes igang og da vi har spillet første rude, finder vi ud af, at der ikke er blevet sat op til amerikansk spil, men europæisk. Vi siger altså nej til at starte forfra, for det må man ikke og det er da ærgeligt at starte forfra, når der er lagt ud med flere strikes, så der er ingen anden vej end at taste ruderne ind manuelt, og således gjort. Vi er bagefter i hele serien, og taber stort. Anden serie hænger spillet lidt bedre sammen for nogle, hvor andre slet ikke kan finde en linie, og her kunne det have været rart at have haft en reserve med, vi taber også anden serie stort og er bagud med 130 kegler, men det kan henstes. 3. serie og baneskifte, så blev det pludselig sjovere, og de lidt mere heldige strikes var der flere tilbage af på det banesæt (7+8) og det kører bare, strikes hænger sammen, og SØB er gået helt ned. Vi vinder serien med 133 kegler og fører nu med +3 kegler samlet, så sidste serie er afgørende. Sidste serie er tæt frem til 6+7 rude, så får SØB sluttet serien bedre af end os og vi taber med ca. 30 kelger, surt, for vi kæmper egentlig, men mangler lige at holde skansen og taber kampen, som faktisk var mere tæt end cifrene 8-2 viser. Sammenlagt vælter vi 4249 kegler mod SØB’s 4278.

Stevie spillede flot med 785 og satte ny banerekord med 237 på bane 10, og den tager vi med, ret skal være ret, og således “opmuntret” måtte “Ingolf” en tur op til baren og meddele de unge mekanikere, at Stevie skulle skrives ind i det fine felt af topscorer.smiley

Så er der lige den laaaange tur hjem oven på den skuffelse, men som skrevet indledningsvis, var 4 af os kørt i Lones dejlige Saab, og mindsandten om ikke også, der var 1000 vis af andre levende væsner, der har fundet Lones bil yderst dejlig, og dem havde vi selskab af både på ud og hjemtur, dog mest hjemtur. Ungarnske myrer har simpelthen bosat sig i Lones dejlige Saab, det vides ikke hvor mange illegale myrer, der er tale om eller hvor præcis de holder til, men et er sikkert, der er mange og de er klamme og irriterende. Så det var naturligvis os magtpåliggende, at indlede en konkurrence om, hvem der kunne slå flest myrer ihjel på hjemturen. Forsædet (Lone og Stevie) mod bagsædet (Olde og Ingolf). Bagsædet ligger hurtig ud med en førring, for det viser sig, at der kommer myrer ud fra en blæser, men forsædet, får hurtigt udlignet, da 3-4 myrer vover sig frem fra automatgearkassen. Føringen skifter hurtigt, så udlignes der, og pludselig er bagsædet langt foran, men så bliver forsædet taktiske og lokker med sødelige sager som holdes oppe foran sprækker ved blæsere og klimaanlægget kommer pludselig i spil, så bagsædet pludselig får kulde og forsædet varme og det lokker altså flere myrer frem oppe i fronten af bilen og forsædet vinder til sidst og fik slået 25 myrer ihjel og bagsædet fik mast 21.

Som et lille bonusmateriale, har jeg googlet Ungarnske myrer og har fundet følgende på det naturvidenskabelige fakultet:

Den invasive havemyre (Lasius neglectus) var aldeles overset indtil 1990, hvor den først blev beskrevet fra en over 2 km stor superkoloni i Budapest, Ungarn. Siden er myren blevet fundet over 100 steder spredt over Europa, hvor den foretrækker haver og parker og hurtigt fortrænger de lokale arter. Og den rykker gerne indenfor i husene, hvor den er til gene for mennesker. Den ligner den kendte sorte havemyrer.

Nu kan Det naturvidenskabelige fakultet så tilføre at myrerne også rykker ind ibiler af mærket Saab. Håber du slipper af med dem til vinter Lone. Og til alle andre er moralen i indslaget her, at man nok bør kigge sine tasker og andet campinggrej efter, før man pakker bilen, når man har været på Campingferie i ….ja i Ungarn!

Ses på banerne d. 19+20. november 2011.

/Iben