Ja det er nok en overskrift, der giver mange associationer til hele valgkampen. Og hvad har valgkamp og bowling så tilfælles? – vel ikke så meget, og dog!. Når man (skribenten) godt kan lide at “lege” med ord, er det alligevel sjovt at finde på fælles ord, som har vidt forskellig betydning alt efter om man taler om bowling eller politik.

Der er i hvertfald mange delte meninger om begge dele. Prøv at tænke på ord som til højre eller venstre for midten, eller lige i midten, så ryk dig lidt til højre eller venstre, lister, på kanten, ” det er jo det rene blok”. Sammentælling, “sådan en kegle”, uff for en opstilling, hvem skal ud og hvem kommer ind istedet for? og sidst ikke at forglemme X’erne. Der er sikkert mange flere ord, der har dobbelt betydning.

Ravnsborgs damer havde en dobbeltrunde i weekenden 17+18 september 2011. Begge kampe skulle spilles hjemme i Køge og vi må jo nok sige, at vi i den grad havde noget vi skulle forbedre efter vores katastrofale start på sæsonen, som bekendt endte ud i et klokkeklart nederlag til Ellipsen.

Weekendens hold bestod af : Lene Clausen, Stina, Gitte, Lisa, Lene Tuemose, Lone Hoffmann og Iben. Den kvikke læser vil nok bemærke, at Lone er ny i flokken. Lone er kommet til Ravnsborg i år. Spillede sidste år i Frederikssund og i lørdags tog Lone hele vejen fra Silkeborg, for at spille kl. 9.00 lørdag morgen mod KBK1940. SÅDAN!!

Belært af første kamp, var det vigtigt at være fokuserede fra start, og det var vi. Efter 4. rude i første serie fører vi med 70 kegler, og den føring holder resten af serien ud og vi vinder første serie suverænt med 1097 mod KBK1940 935 kegler.

Anden serie kommer vi skidt fra start, har mange åbne ruder og står lige i 5. rude. Vi fortsætter med at misse (hurra for Statskassen (miskassen)), men hold op hvor er det skidt. Da vi når til 9. rude er vi bagud med 50 kegler, men så bliver der sat X’er i den helt store stil i 10. ruden og vi får indhentet de 50 kegler og vinder serien med 30 pinde, sikken en gejst.

3. serie og baneskift, nu skal den serie her “bare” vindes, det er vigitgt at vi holder fokus. Igen følges vi tæt med KBK1940 til midten af serien, hvorefter vi stødt og roligt udbygger en komfortabel føring. Vi er foran med 40 kegler i 9. ruden og så laver KBK1940 lige en tro kopi af vores nummer fra 2. serie og slår os på målstregen i 10. rude med 34 kegler – yderst bittert!

4. serie fører vi fra start til slut og selvom det ikke er prangende spil, vinder vi den sidste serie med 50 kegler. Og samlet giver det os jo så 2 point og vi er igang.

Søndag var der et spændende lokalopgør mod Køge 75. Det blev en sindssyg god og spændende match, hvor begge hold kæmpede det bedste de havde lært. Intet var afgjort før den sidste kugle var spillet.

Køge 75 vandt første serie på flotte 1117 kegler mod vores 1038. Vi havde alt for mange åbne ruder, simple spare som ikke hentes hjem, og det blev Hr. Vicesportschef for meget (også temmelig provokerende af os, at sjofle sådan med det, når Hr. Vicesportschef spillede på banerne lige ved siden af smiley). Men med en regulær opsang til “kællingerne” kom der helt anden fokus på de opsamlinger og det gav heldigvis pote, idet vi vandt anden serie med 54 kegler, så lidt af kegletabet fra første serie, blev mindsket og vi var stadig “med”.

3. serie og baneskift, vi kommer godt fra start, men har så for mange udfald i 3+4+5 rude og det koster dyrt, fordi Køge 75 faktisk spiller fremragende og ikke levner mange åbninger. Vi halser efter, men desværre er der ikke ruder nok i serien til at vi når det, og må se os slået 32 kegler. Køge 75 laver igen flotte 1108 kegler mod vores 1076.

Noget må ske og vi foretager en genial udskiftning (Iben må ud og Lone må ind) og så skal der kæmpes og jagtes. Sidste serie er afgørende, da vi både skal vinde serien og hente de 57 kegler vi er bagud, for at sikre os de 2 point man får for en vunden kamp, med de nye regler. Strategien var klar og hold nu op en gejst og en vilje, der blev vist. Det var simpelthen fantastisk holdånd. Den grønne blok kørte bare, og føringen steg fra rude til rude, fokus blev holdt, fordi vi ikke skulle “dumme” os med at smide unødvendige kegler væk – og det gjorde vi heller ikke. Vi ender på flotte 1133 kegler mod Køge 75 1011 kegler, og ja så hentede vi også de 57 kelger. Og weekendens anden sejr var en kendsgerning.

Personligt finder jeg det korrekt at fremhæve Lone Hoffmann, som gjorde det fremragende i sin debut på holdet, man skulle ikke tro, at Lone havde lavet andet end at spille på holdet, faldt naturligt ind og blev en del af holdet med det samme. Lene Tuemose som jo er en erfaren spiller, men ikke har spillet siden maj 2011 og laver imponerende 822 kegler søndag med en øm balle og smertende finger smiley – sejt! og sidst men ikke mindst vil jeg bare takke Jer alle for en kanon oplevelse søndag i 4. serie- You know what I mean girls! (ingen kommentarer).smiley

Glæder mig så meget til den næste Kamp!

/Iben